4 rețete tradiționale, cu uleiuri presate la rece
Distribuie
Ce-ar fi dacă ai putea reinventa rețetele tale preferate?
Adaugă un strop de ulei de avocado, sau ulei de migdale acelorași sarmale pe care le mănânci de când erai mic, și vezi cum capătă un gust cu totul diferit.
Uite cum aceste 4 rețete tradiționale pot fi îmbunătățite cu uleiuri presate la rece, pentru un plus de savoare și beneficii pentru sănătate.
#1. Salată de roșii și castraveți cu ulei de susan
Roșiile și castraveții sunt ingrediente pe care le folosim des în salate, dar uleiul de susan poate schimba complet gustul acestei combinații simple.
De ce se combină atât de bine?
Uleiul de susan adaugă un gust ușor de nucă, care echilibrează prospețimea roșiilor și castraveților. Este o alegere simplă care îmbogățește gustul fără prea mult efort.
Notă pentru sănătate: uleiul de susan este o sursă bună de vitamina E și acizi grași sănătoși, care ajută la menținerea pielii hidratate și la susținerea sănătății oaselor.
#2. Sarmale cu ulei de avocado
Un ulei delicat, care adaugă o textură cremoasă umpluturii și ajută la înmuierea frunzelor de varză.
De ce se combină atât de bine?
Uleiul de avocado are un gust discret și se potrivește perfect cu umplutura de carne și orez, făcând sarmalele mai moi și mai ușor de digerat, fără a schimba aroma cu care ești obișnuit.
Notă pentru sănătate: uleiul de avocado ajută la menținerea sănătății inimii datorită conținutului său de grăsimi sănătoase, care contribuie la reducerea colesterolului.
#3. Salata Vinegret cu ulei de dovleac
Salata Vinegret, cu legumele sale fierte și murăturile acrișoare, devine o cu totul altă salată, dacă adaugi ulei de dovleac presat la rece. Gustul ușor de semințe al acestui ulei se potrivește bine cu dulceața sfeclei și aciditatea murăturilor.
De ce se combină atât de bine?
Uleiul de dovleac adaugă un gust mai intens și completează perfect combinația de legume și murături, fără să fie prea puternic.
Notă pentru sănătate: uleiul de dovleac este cunoscut pentru faptul că susține sănătatea prostatei și ajută la întărirea imunității, datorită conținutului său ridicat de zinc.
#4. Pui la cuptor cu ulei de avocado
Dacă vrei un pui la cuptor suculent, dar cu o crustă crocantă, uleiul de avocado te poate ajuta să obții exact asta. Acesta rezistă la temperaturi ridicate și ajută la crearea acelei cruste crocante, păstrând în același timp carnea fragedă.
De ce se combină atât de bine?
Uleiul de avocado este unul dintre puținele uleiuri care rezistă bine la temperaturi mari, ceea ce îl face perfect pentru gătitul la cuptor. Oferă puiului o crustă crocantă la exterior și păstrează carnea suculentă în interior.
Notă pentru sănătate: uleiul de avocado este bogat în grăsimi sănătoase, care sprijină în special sănătatea inimii.
Încearcă uleiurile Ambera în rețetele tale de zi cu zi și vezi cum poți schimba complet gustul mâncării cu un singur strop de ulei presat la rece. Vezi aici toate uleiurile Ambera și beneficiile lor.